Kategria

KLIMENT KITCHEN

KLIMENT KITCHEN

ZELENINOVÉ ŠŤAVY POMÁHAJÚ LIEČIŤ CHOROBY.

Informácie sú použité z knihy  MUDr. Bartu: Už nemusíme zomierať predčasne. Sú tu popísané jednotlivé choroby a na ich liečenie sú odporučené rôzne zeleninové šťavy. Samozrejme, s doktorom Bartom nemusíte súhlasiť v jeho popise príčin chorôb, ktoré zväčša nachádza v nesprávnom stravovaní. Určite však budete súhlasiť s tým, že zeleninová šťava môže byť vítaným doplnkom celkovej liečby uvedených chorôb.

Čítaj ďalej

PREČO JE POTREBNÉ KONZUMOVAŤ ČERSTVÉ SUROVÉ ŠŤAVY?

Konzumáciou rôznych čerstvých surových štiav si môžeme vybudovať  a udržať prekypujúci zdravie. Šťavy výrazne sa používajú a pomáhajú aj pri rôznych liečebných metódach.

Čítaj ďalej

BIOLOGICKÉ HODINY. Viete ako fungujú?

Biologické hodiny ukazujú čas, v ktorom sú jednotlivé orgány v činnosti alebo nečinnosti. Je dôležité tieto hodiny poznať, aby sme orgán, ktorý má práve odpočívať, zbytočne nezaťažovali. Verte, že telo sa Vám za túto ohľaduplnosť bohato odmení
 

Čítaj ďalej

BIELKOVINA A AMINOKYSELINY – ICH IDEÁLNE ZDROJE.

Bielkovina sa skladá z aminokyselín. Aminokyseliny sú reťazce atómov, ktoré neslúžia len ako stavebné kamene k tvorbe bielkovín, ale majú tiež aktívnu úlohu. Inými slovami: aminokyseliny sú nielen stavebné kamene bielkovín, ale – ak si ich predstavíme  ako budovu - zúčastňujú sa všetkých činností, ktoré sa v takejto budove odohrávajú. V takom dome sú tehly, malta, stavebné drevo, železo atď., Ďalej výťah, studená a teplá voda, klimatizačné zariadenia, kanalizácie, svetlo, telefón atď.

Čítaj ďalej

Ako správne chladiť potraviny?

Zlé uskladňovanie potravín vám môže spôsobiť ujmu na zdraví, aj vietor v peňaženke pri ich vyhadzovaní. Niektoré suroviny pri správnom prístupom vydržia dlhšie, iné sú vhodné na mrazenie a ďalšie je lepšie dopĺňať vždy čerstvé.
 

Čítaj ďalej

Ako schudnúť pár kíl s pohánkou za týždeň?

Pohánka je ideálna na očistu tela, vďaka nej sa zbavíte prebytočných kíl a zlepšíte si zdravie.
Obsahuje veľa železa, bielkovín, aminokyselín, vitamínov a minerálov.

Čítaj ďalej

Čierna ryža. Jedzte ju namiesto bielej ryže!

 
 V každom zrnku čiernej ryže sa ukrýva kúsok zdravia. Ak nepatrí ryža k vaším obľúbeným prílohám, povieme vám pár dôvodov, prečo by ste tmavú ryžu mali zaradiť do vášho jedálnička a konzumovať ju častejšie

Čítaj ďalej

Objavte pohánku. Lepšia ako ryža? Zistite o pohánke viac...

   Aj vy hľadáte zdravšiu alternatívu namiesto ryže, ktorú by ste si vedeli naservírovať ako prílohu trebárs k nejakému mäsu? V našich kuchyniach donedávna takmer zabudnutá pohánka (Fagopyrum) by si na vašom tanieri mala nájsť svoje miesto - skrýva v sebe totiž nielen množstvo zdravých tajomstiev, ale aj chutné spôsoby prípravy, ktoré zaiste oceníte.

Čítaj ďalej

Zahryznite sa do štíhlych potravín

Viete, z čoho všetkého priberáte? Určite áno, zoznam by mohol byť aspoň kilometer dlhý. Z ktorých potravín však budete znova nádherne štíhla? My ich poznáme a radi sa s vami o tajomstvo „štíhlych potravín“ podelíme!
 

Čítaj ďalej